چیلر صنعتی | آیس بییر

چیلر|آیس بیر

در این مقاله با معرفی چیلرها با شرکت سرمایش هادی و آیس بییر همراه باشید. چیلرها یکی از سیستم‌های سرمایشی هستند که در زمینه‌های مختلف صنعتی کاربرد دارند. در این مقاله به چیلرهای موردنظر ما یعنی چیلرهای صنعتی می‌پردازیم و به طور کامل بررسی می‌کنیم.

چیلر صنعتی دستگاهی است که از طریق سیکل‌های تراکمی یا جذبی و از طریق خنک‌کردن سیال موردنظر عملیات خنک‌سازی را انجام می‌دهد.

چیلرهای صنعتی باتوجه‌به کاربردی‌بودن خود در کارخانه‌های صنعتی یا مکان‌های موردنظر گرمای بالایی که از طریق ماشین‌های صنعتی ایجاد می‌شوند را دریافت می‌کند و باتوجه‌به سیکل تبرید عملیات خنک‌سازی محیط را انجام می‌دهد.

چیلرهای تراکمی آیس بییر

اساس کار چیلرهای تراکمی تراکم گاز مبرد می‌باشد که با ورود گاز به درون کمپرسور افزایش دما پیدا می‌کند و وارد کندانسور می‌شود.

این گاز با ازدست‌دادن حرارت خود حالت مایع پیدا می‌کند و از طریق شیر انبساط و کاهش دما و فشار وارد اواپراتور می‌شود و در نتیجه هوای سرد را تولید می‌کند.

اجزای چیلر تراکمی شامل کمپرسور، کندانسور، شیرانبساط و اواپراتور می‌باشد.

    چیلر جذبی آیس بییر

روش کارکرد چیلر جذبی تشابه بسیار زیادی با تراکمی دارد و تنها با این تفاوت است که برای افزایش فشار گاز از اواپراتور جهت تبدیل مایع و مخلوط آن با لیتیوم بروماید استفاده می‌شود و آب به‌وسیله مولد حرارتی انتقال پیدا می‌کند و با طی‌کردن فرایند خود وارد کندانسور می‌شود و خنک‌سازی صورت می‌گیرد.

به دلیل هزینه، استهلاک و نگهداری دشوار  کمتر از چیلرهای جذبی در صنعت استفاده می‌شود و امکان کنترل ظرفیت را ندارد.

اجزای چیلر جذبی شامل جذب‌کننده، مولد بخار و اجزای سیکل تبرید تراکمی می‌باشد.

چیلر صنعتی ایس بییر

چیلرهای صنعتی ایس بییر با استفاده از سیکل تراکمی یا جذبی به فرایند خنک‌کردن سیال می‌پردازند که این سیال می‌تواند آب یا ضد یخ باشد. از چیلرهای صنعتی جهت خنک‌سازی تجهیزات یا قالب‌های صنعتی و رطوبت‌گیری از هوای فشرده استفاده می‌شود. ساختار چیلرها شباهت زیادی به چیلرهای تراکمی دارد و از کندانسور، اواپراتور، شیر انبساط و کمپرسور استفاده می‌شود. چیلرهای صنعتی با توجه به معیارهای مختلف مانند نوع سیکل آن‌ها و محیط نصب و مدت‌زمان کارکرد در طول سال هزینه‌های متغیری دارند.

sarmayeshhadico -copy-1024x800 چیلر صنعتی | آیس بییر

محل نصب چیلرهای صنعتی

چیلرهای بزرگ را به دلیل صرفه‌جویی در هزینه لوله‌کشی و کاهش سایز پمپ‌ها، در اتاق تجهیزات مکانیکی در داخل ساختمان نزدیک فرایند و تجهیزات خنک‌شونده قرار می‌دهند.

چیلرهای صنعتی یا توجه به‌اندازه چیلر و کمپرسور گاهی در کنار فرایند و گاهی به طور کامل در فضای بیرون قرار می‌دهند.

همچنین چیلرهای به دلیل استهلاک و نگهداری ویژه‌ای که دارند باید در فضای نسبتاً بازی برای تعمیر و تعویض قطعات فراهم باشد همچنین در کارکرد فرایند سیکل در چیلر باید امکان گردش هوا در اطراف سیکل برقرار باشد.

تابلو برق چیلرهای صنعتی

تابلو برق از اجزای مهم در چیلرهای صنعتی هستند و وظیفه نگهداری از الکتروموتورهای کمپرسورها و فن‌ها در مقابل اضافه‌بار الکتریکی و دوفاز شدن جریان برق و کنترل و مدیریت عملکرد چیلرها را برعهده دارند.

باتوجه‌به میزان دما و برودت چیلر را کنترل و مدیریت می‌کند همچنین تابلو برق باید به‌صورت صحیح طراحی شود تا میزان عمر بالاتر و در نتیجه بی‌نیازی از تعمیرات و دقت کافی در کنترل باشد.

کاربرد چیلر صنعتی آیس بییر

چیلرهای صنعتی باتوجه‌به کاربرد فوق‌العاده‌ای که در زمینه‌های صنعتی دارند بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرند که در ادامه به بررسی کاربردهای آن می‌پردازیم.

کاربرد در نگهداری و تولید صنایع غذایی

چیلرها در دو بخش تولید و نگهداری مواد غذایی کاربرد بسیاری دارد و در واقع هدف بکارگیری چیلرها در صنایع غذایی حفظ دمای موردنیاز در مواد غذایی می‌باشد و برای تولید مواد غذایی برای بسته‌بندی آنها از چیلرها جهت جذب گرما استفاده می‌شود.

کاربرد در صنایع پتروشیمی

پالایشگاه‌ها برای پالایش نفت خام در سه مرحله تفکیک فیزیکی، شیمیایی و تصفیه نیازمند فرایندهایی مانند گرمازا بودن یا دفن حرارت هستند که در این صورت استفاده از چیلرهای صنعتی جهت کنترل دما و جذب گرما کاربرد وسیعی دارد.

ازاین‌رو به دلیل تولید سرما و کنترل حرارت چیلر و باارزش بودن مواد نفتی استفاده از چیلر بسیار مورد اهمیت است.

کاربرد در صنایع تزریق پلاستیک

در فرایند تولید پلاستیک گرمای زیادی برای شکل‌دادن به آن مورد نیز است؛ اما در ادامه باید گرمای درون پلاستیک‌ها دفن شود که بهترین سیستم برای فرایند خنک‌سازی استفاده از چیلرهای صنعتی می‌باشد.

کاربرد در صنایع داروسازی

تقریباً در تمام سیستم‌های تولیدکننده دارو از چیلرها جهت فراهم‌کردن آب‌خنک کننده برای تحقیقات، پردازش هسته‌ای، خنک‌کاری کرم و پماد، تشکیل قرص و موارد دیگر مورداستفاده قرار می‌گیرد.

تفاوت چیلرهای صنعتی با چیلر تهویه‌مطبوع

چیلرهای صنعتی با چیلرهای تهویه‌مطبوع تفاوت‌هایی دارند که به آنها می‌پردازیم:

صدا و لرزش

در چیلرهای صنعتی باتوجه‌به نصب آنها در کارخانه جات حساسیت نسبت به صدا و لرزش کمتر است و با چالش کمتری روبرو است.

نوع کمپرسور

با توجه به حساسیت کمتر چیلرهای صنعتی می‌توان از کمپرسورهای سیلندر پیستونی استفاده کرد که صدا و لرزش بیشتری نسبت به دیگر کمپرسورها دارد که مزایای استفاده از آن قیمت مناسب و آشنایی تعمیرکاران با آنها می‌باشد.

اواپراتور

باتوجه‌به فشار کاری تنوع دمایی می‌توان از سه نوع اواپراتور صفحه‌ای، اواپراتور پوسته و لوله و اواپراتور آیس بانکی که در صنایع مختلف استفاده از هرکدام از آنها متفاوت می‌باشد.برای خرید محصولات ایس بییر می توانید با کارشناسان ما در مجموعه سرمایش هادی در ارتباط باشید.

کنترل آلات

به دلیل کارکرد متفاوت چیلر در طول سال یا ماه‌های سرد استفاده از انواع کنترل آلات و حفاظت‌ها در تابلو برق و همین‌طور جهت کنترل نمادها و فشارها قابل‌توجه است.

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی کامل انواع چیلرها بخصوص چیلرهای صنعتی و کاربردهای آن پرداختیم که بسیار هم قابل‌توجه هستند ممنون که در این مقاله با شرکت آیس بییر همراه بودید.

جهت ارتباط با شرکت سرمایشی برودتی سرمایش هادی و خرید محصولات ایس بییر می‌توانید از طریق وب‌سایت شرکت و شماره تماس با کارشناسان ارتباط برقرار کنید.