
سردخانه های ایس بییر
با آیس بییر همراه باشید. انسان از زمانهای بسیار قدیم برای خنک نگهداشتن مواد غذایی خود از شر گرما و فاسد شدن از روشهای متفاوتی استفاده میکرده است. در اوایل زندگی انسانها از خاک چال با کندن چالههای عمیق استفاده میکردند و بعدها با تحولی که در زندگی بشر صورت گرفت انسان توانست از طریق معماری بناهایی را بنا کند که بسیار خنک هستند و بهعنوان انبار استفاده شد.
سرانجام انسان با پیشرفتهای بسیار توانست سردخانههایی را توسعه دهد که امروزه در بسیاری از صنایع مورداستفاده قرار میگیرد.سردخانهها برای نگهداری بسیاری از مواد غذایی و لبنیات و همچنین تجهیزات پزشکی، الکترونیکی و شیمیایی مورداستفاده قرار میگیرد. در سردخانهها از سقفها، دیوارها و کفهای عایق برای جلوگیری از هدررفتن انرژی استفاده می گردد. سردخانهها بر اساس سیکل تبرید تراکمی کار میکنند و بر همین اساس به بخشهای مختلفی تقسیم میشوند که در ادامه به بررسی آنها در شرکت سرمایش هادی میپردازیم.
سردخانههای بالای صفر
از سردخانههای بالای صفر ایس بییر برای نگهداری میوه و سبزیها و لبنیات برای کوتاهمدت استفاده میشود که متوسط دمای آنها بین ۰ تا ۴ درجه می باشد اما در صنایع داروسازی این دما متفاوت و بین ۲ تا ۸ درجه است و در سردخانههای صنعتی جهت نگهداری از قطعات گاهی به ۱۵ درجه نیز میرسد.
سردخانههای زیر صفر و تجهیزات آیس بییر
از سردخانههای زیر صفر درجه برای نگهداری محصولات منجمد غذایی مانند گوشت، مرغ و ماهی استفاده میشود که میانگین دمای این سردخانهها بین ۰ تا منفی ۱۸ درجه یا بین ۰ و منفی ۲۰ درجه میباشد. همچنین برای این سردخانهها به دلیل حساس بودن محصولات باید از بدنههای عایق استفاده شود.
تونل انجماد

از تونل انجماد برای انجماد سریع گوشت و ماهی و میگو استفاده میشود که از رشد باکتری جلوگیری میکند و باعث تازه ماندن آنها در طی مسیرهای طولانی میشود. میانگین دمای این تونلها بین منفی ۳۸ درجه تا منفی ۴۰ درجه می باشد.
سردخانههای کوچک، متحرک و کانتینری
سردخانهها بر اساس ساختاری به این سه دسته تقسیم میشود.
کوچک که معمولاً در رستورانها، سوپرمارکتها و مغازهها مورداستفاده قرار میگیرد اما سردخانههای متحرک بیشتر برای انتقال پروتئینها نظیر گوشت و مرغ و لبنیات توسط کامیونها در مسیرهای طولانی استفاده میشود که اغلب در کنار بسیاری از سوپرمارکتها نظیر آنها را دیدهایم. در مدل سردخانههای کانتینری برای انتقال مواد غذایی و برخی قطعات صنعتی در کشتیهای بارکش و حتی نفتکش برای انتقال محصولات و قطعات از طریق راه دریایی و تجارت به کشورهای دیگر مورداستفاده قرار میگیرد.

ازسردخانههای صنعتی برای نگهداری مواد غذایی در تعداد انبوه استفاده میشود که هرکدام از مواد غذایی بسته به شرایط نگهداری در اتاقهای مجزا و دمای مناسب خود نگهداری میشوند.
سردخانههای کنترل اتمسفر CA

در این سیستمها میزان اکسیژن و گازهای دیگر مانند اتیلن بهدقت کنترل شده و در صورت افزایش بیش از حد آنها، میزان گازها را کاهش میدهند. دلیل کاهش این گازها به این دلیل است که میوهها و سبزیجات دارای تنفس هستند و برای این کار از اکسیژن استفاده کرده و دی اکسید کربن از خود خارج میکنند که این روند باعث رسیدن میوهها و سبزیجات و فاسد شدن آنها میشود. برای جلوگیری از این روند باید میزان اکسیژن و اتیلن را کاهش داده تا باعث تازه ماندن و قابل مصرف بودن آنها بشود.
سردخانههای آمونیاک ایس بییر

آمونیاک از اولین گازهایی است که در نخستین سردخانههای صنعتی مورداستفاده قرار میگرفت. از سردخانههای آمونیاکی به دلیل قیمت کمتر و مضر نبودن در برابر محیطزیست استفاده میشود. همچنین به دلیل بوی شدیدی که از آن آن ساطع میشود میتوان درصورت نشتی مکان آن را بهراحتی تشخیص داد. از دیگر مزایای استفاده از این سردخانهها انتقال سریع حرارت در آنها است.
در کنار مزایای این سردخانه معایبی نیز وجود دارد:
- سمی بودن آمونیاک
- قوانینی ایمنی سختگیرانه
- حساسیت به وجود آب
- غیرقابلاستفاده بودن در سردخانههای کوچک
- قابل اشتعال بودن آمونیاک
سردخانههای فریونی ایس بییر
سردخانههای فریونی نوع دیگری از سردخانههای صنعتی است که بر خلاف سردخانههای آمونیاکی که برای مواد غذایی با ظرفیت بالا استفاده میشود؛ برای ظرفیتهای معمولی یا کم استفاده میشود. این سردخانهها قانون و مقررات ایمنی ساده ای داشته و فضای کمتری را نیز اشغال میکنند. از دیگر مزایای این نوع سردخانهها غیرسمی بودن آنهاست. اما این سردخانهها برای محیطزیست مناسب نیست. ترکیبات فریونی دارای قیمت بالایی هستند همچنین بیرنگوبو بودن این گاز باعث میشود که محل نشتی گاز نامشخص شود.
سردخانههای گمرکی
این سردخانهها زمانی مورداستفاده قرار میگیرد که بخواهند مواد غذایی را برای مدت کوتاهی نگهداریکنند و برای نگهداری طولانیمدت استفاده نمیشود. این سردخانهها معمولاً تحت مدیریت دولت قرار دارد که برای شکستن قیمت کالای بازار یا افزایش قیمت استفاده میشود.
سردخانههای عمومی
سردخانههای عمومی از سردخانههایی هستند که سودآوری بالایی داشته و برای کشاورزان و زمینداران کاربرد زیادی دارد به این دلیل که زمانی که محصول کشاورزان زودتر از فصل خود میرسد برای تازه ماندن و استفاده بهموقع از آن استفاده می نمایند.
انواع سردخانهها ایس بییر بر اساس نوع محصول
صنایع گوشت و لبنیات
سردخانههای گوشت در کنار کشتارگاهها قرار میگیرد تا پس از کشتار دامها برای تازه ماندن گوشت و جلوگیری از رشد باکتری و فاسد شدن استفاده شود. سردخانههای لبنیات نیز در کنار کارخانههای لبنیات قرار میگیرد به این دلیل که محصولاتی مانند شیر و پنیر خیلی زود فاسد میشوند و به همین دلیل در این سردخانهها نگهداری میشوند.
میوهها و سبزیها
این سردخانهها در محل تولید میوهها و سبزیجات قرار میگیرد. همچنین این سردخانهها دارای اتاقهای مجزا برای هر میوه و سبزی هستند یکی از نکاتی که باید به آن توجه کرد این است که به دلیل شرایط ویژه هر محصول نباید میوه و سبزیجات را در کنار هم قرارداد. اما از معایب این سردخانه میتوان به این اشاره کرد که قابلیت ضدعفونیکردن محصولات را ندارد و در صورت فاسد شدن یک محصول باعث میشود که محصولات دیگر نیز از طریق آن فاسد شوند.
در این مقاله به انواع سردخانهها و کاربرد آنها چه در کشاورزی و صنعت و دیگر زمینهها پرداختیم.
در این مقاله از معرفی محصولات آیس بییر به سردخانه ها پرداختیم. هدف از این مقاله آشنایی شما با انواع سستم های تبریدی و عملکرد آنها بود که هرکدام از آنها کاراییهای خود را دارند. شرکت سرمایش هادی یکی از شرکتهای باتجربه و متخصص در فروش انواع سیستمهای تبریدی و تهویه است. برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق وبسایت سرمایش هادی یا از طریق تماس با شمارههای ۰۲۱۷۷۶۱۰۹۳۹،۰۲۱۷۷۶۱۰۹۴۹ و ۰۲۱۷۷۶۱۰۹۴۳ در ارتباط باشید.
با دنبال کردن صفحه اینستاگرام از جدیدترین محصولات این مجموعه دیدن کنید.